Breakfestival bolo jednodňové letné podujatie organizované bratmi redemptoristami v Červenom kláštore, ktoré prinášalo kvalitný program pre deti, mladých, dospelých i rodiny. Od roku 2010 do roku 2019 organizátori pripravili desať ročníkov tohto podujatia s rôznymi témami. Festival sa začínal svätou liturgiou za účasti viacerých kňazov a pokračoval hudobnými vystúpeniami a príhovormi rôznych kresťanských osobností. Obľúbenou časťou festivalu boli aj workshopy a aktivity pre deti, napr. vystúpenie klauna či kúzelníka, možnosť povoziť sa na poníkoch, atrakcie, maľovanie na tvár, tvorivé dielne, zábavný park a mnohé iné pohybové či umelecké aktivity.

Prvý ročník Breakfestivalu sa konal 12. júna 2010 a jeho nosnou témou boli slová zastav sa, načerpaj, ži. Okrem kapiel Komajota či Timothy na ňom vystúpil so svojím príhovorom aj otec Marián Kuffa. Súčasťou festivalu boli aj rôzne workshopy a aktivity pre deti.

V priebehu rokov na festivale vystúpili známi slovenskí interpreti z popovej, ale aj gospelovej scény. Stáli návštevníci festivalu sa mohli tešiť z vystúpení Zuzany Smatanovej, Adama Ďuricu, Mariána Čekovského, Simy Martausovej, Kristíny, Dominiky Gurbaľovej, kapiel ESPÉ, Timothy, Christallinus, Peter Milenky band, Lámačské chvály, F6, Piarmusic či Rieka života.

So svojimi prednáškami sa účastníkom prihovorili vladyka Milan Lach SJ, otec Michal Zamkovský CSsR, otec Ján Buc, otec Jozef Maretta, Braňo Letko, Julo Slovák, Bohuš Živčák, Mário Tomášik, Andrej Kmotorka a mnohí iní.

Posledný – desiaty ročník festivalu sa niesol v znamení témy Daj si pauzu. Uskutočnil sa 30. júna 2019 v Červenom kláštore v kúpeľoch Smerdžonka a vystúpili počas neho Kapucíni, Richard Vašečka, spoločenstvo ON, Tárajko a Popletajka, ako aj už spomínaný Adam Ďurica a Rieka života. Zúčastnilo sa ho 2007 návštevníkov, ktorí si okrem dobre prežitého popoludnia odniesli aj krásne zážitky zo stretnutia s inými rovnako naladenými ľuďmi z celého Slovenska.